«Αρχαία Μεταλλεία στην Ελλάδα. Μελετώντας μεθόδους εξόρυξης πολύτιμων μετάλλων», Διάλεξη, 22/5/2019

Διάλεξη του Μάρκου Βαξεβανόπουλου, Δρ Γεωλογίας,
Ecole Normale Supérieure Lyon με θέμα «Αρχαία Μεταλλεία στην Ελλάδα. Μελετώντας μεθόδους εξόρυξης πολύτιμων μετάλλων» πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 στο αμφιθέατρο του συλλόγου. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ο Δρ. Μ. Βαξεβανόπουλος είναι γεωλόγος εξειδικευμένος στην αρχαιομεταλλουργία, και συγκεκριμένα στα πολύτιμα μέταλλα. Έχει μελετήσει την αρχαία μεταλλευτική στο Παγγαίο και στην περιοχή του Λαυρίου. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Λυών στο ερευνητικό πρόγραμμα ‘Silver Project’, ένας από τους βασικούς στόχους του οποίου είναι η ταυτοποίηση της προέλευσης του αργύρου που έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή αρχαίων νομισμάτων στην αυγή της νομισματοκοπίας.

Στη διάλεξη θα αναφερθεί σε αρχαία μεταλλεία που έχουν βρεθεί στον Ελλαδικό χώρο, και πιο συγκεκριμένα στον τρόπο με τον οποίο εξόρυσσαν κατά την αρχαιότητα τα πολύτιμα μέταλλα. Η ομιλία απευθύνεται σε μη ειδικούς, και αποτελεί μέρος μιας σειράς εξειδικευμένων σεμιναρίων σχετικά με τις διαφορετικές εκφάνσεις της Σπηλαιολογίας.

Σας περιμένουμε!