Λακωνική Μάνη

Άνοιξε ο 2ος κύκλος εξερευνήσεων στην Λακωνική Μάνη, απο τον ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο με την αποστολή το ΣΚ της 14-15 Μαΐου.

Σκοπός της αποστολής ήταν να κλείσουν τα ερωτηματικά του Κάβο Δρόσο (σπήλαιο Υπόσχεση) να γίνουν καταδύσεις στα ενάλια κ υποβρύχια στα οποία είχαν μείνει ερωτηματικά ή δεν εξερευνήθηκαν καθόλου την προηγούμενη περίοδο κάτω από την Αγήτρια.

Στην αποστολή συμμετείχαν και πέντε παιδιά από τα σεμινάρια του 2016, οπότε έπρεπε να κάνουμε κάτι και για αυτούς, έτσι αρματώθηκε και η Βαθειά Μουζή.

Η διαμονή μας ήταν σε παραλία του Μέζαπου και μαγειρέψαμε για φαγητό! Το Σάββατο χωριστήκαμε σε δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα κατέβηκε στην Βαθειά Μουζή οι Χαρούλα, Μαρία, Λίλα, Διονύσης, Μάριος, αρμάτωσε ο Άγγελος και βοήθησε ο Διονύσης!

Και η Δεύτερη (Γιώργος Στέφανος κ Θωμάς) εντόπισε και κατέβηκε (πρόσβαση χωρίς υλικά) σε μια Δολίνη κοντά στην Βαθειά Μουζή και στο σπήλαιο Υπόσχεση
που βρίσκεται στον τοίχο του Κάβο Δρόσο, αυτή την φορά από επάνω.

Την Κυριακή, λόγω του άσχημου καιρού, αλλάξαμε το πρόγραμμα και αντί για ενάλια πήγαμε στο σπήλαιο Κουκούρι όπου και έγινε κατάδυση από τον Γιώργο στην λίμνη του σπηλαίου. Σημαντική ήταν η βοήθεια που προσέφεραν οι »νέοι» στην προσπάθεια αυτή.

Μέσα στο καλοκαίρι θα γίνουν άλλες δύο τουλάχιστον αποστολές στην περιοχή στις οποίες θα επικεντρωθούμε στα ενάλια και υποβρύχια σπήλαια.

Θωμάς Θεοδοσιάδης

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.