Αποστολή στην Κύμη Ευβοίας

Το Σαββατοκύριακο 5-6 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε εξερευνητική αποστολή 7 μελών του συλλόγου στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης Ευβοίας.

ΟΚΤΩΝΙΑ

Μετά από πρόσκληση εθελοντών πυροσβεστών, 5μελής ομάδα βρέθηκε στην Οκτωνιά, κοντά στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, σε υψόμετρο 470 m. Σύμφωνα με πληροφορίες ντόπιων η τρύπα και η μικρή σπηλιά που βρίσκονται σε απόσταση 50m από την εκκλησία, οδηγούν σε μεγάλο θάλαμο κάτω από την εκκλησία. Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα διείσδυσης. Η σπηλιά είχε ύψος περίπου μισό μέτρο και μήκος περίπου 4m, ενώ εντοπίστηκαν 3 νυχτερίδες σε χειμερία νάρκη.

ΚΥΜΗ

Επίσης 4μελής ομάδα πραγματοποίησε «ψαχτήρι» σε βράχινο όγκο λίγο έξω από την Κύμη όπου σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ανεξερεύνητη τρύπα. Μετά από 5 ώρες περπάτημα σε δύσβατο πεδίο εντοπίστηκαν αρκετά τμήματα που χρήζουν εξερεύνησης. Το πεδίο ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσας μορφολογίας καθώς είχε παράξενους γεωλογικούς σχηματισμούς και 3 μικρά «φαράγγια» βάθους 20-50 μέτρων.

ΧΗΛΗ

Δύο άτομα εξόρμησαν στα παράλια της Χηλής όπου εντόπισαν ένα ενάλιο σπήλαιο στο οποίο δεν μπόρεσαν να διεισδύσουν λόγω της απουσίας φακού. Άλλη μια εκκρεμότητα για το καλοκαίρι!

1 2 7

4 5 6

3